Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Het is revolutietijd!

De maakindustrie staat wereldwijd aan de vooravond van een revolutie. Nieuwe informatietechnologieën handlen niet langer alleen een efficiënt productieproces. Technologieën op basis van het Internet of Things creëren op ieder gewenst niveau realtime inzichten. En dit is pas het begin: Smart Manufacturing gaat de processen en productinnovatie binnen maakindustrie drastisch veranderen.

Next big step
“Anno 2016 omvat produceren niet langer meer alleen het maken van fysieke producten. Verandering in vraag en verwachting, in de aard van de producten, in gewenste serviceniveaus en in de noodzaak tot concurrerend produceren leiden tot een fundamentele verschuiving in de manier waarop bedrijven zaken moeten doen. Klanten eisen personalisatie en maatwerk. Dit vraagt om intensieve samenwerking en kennisdeling in de keten en smart werken in alle geledingen van het bedrijf. Ik zie Smart Manufacturing als de ‘next big step’ in het innovatieproces van de maakindustrie”, stelt René Oosterhoff van Syntri.

Continu innoveren
Smart Manufacturing omvat volledig geïntegreerde, samenhangende productie – en informatiesystemen, die realtime acteren. Sensortechnologie, big data, robotisering; de sky is de limit. Nieuwe technologie en realtime informatie zijn de belangrijkste drivers van smart manufacturing. “Binnen smart manufacturing richten wij ons op manufacturing-intelligence, een begrip waar we binnen het ERP-landschap veel van gaan horen. Manufacturing-intelligence zorgt voor een scope op alle productieactiviteiten. Intelligente datasets uit productieprocessen en informatiesystemen worden realtime ingezet voor proces- en productieverbetering. Met manufacturing-intelligence innoveer je continu als bedrijf. ”

Sleutel tot new business
“Veel bedrijven worstelen met de uitdaging hoe ze de juiste ERP toepassingen voor hun productieomgeving moeten kiezen. Er gaat de komende jaren heel veel gebeuren op het regionale en mondiale productiepodium. Bedrijven die traditioneel blijven produceren zullen afhaken, smart manufacturing is de sleutel tot new business. Smart manufacturing omarmt informatie, nieuwe technologie en menselijk vernuft om innovatie en efficiency te realiseren. Wij zien smart manufacturing als het nieuwe fundament van een gezonde maakindustrie. Een revolutie die al is gestart. Aanhaken bij de kopgroep kan nog.”

“Dit artikel is eerder gepubliceerd in een special over MaakindustrieRene-Oosterhoff-Syntri-ERP
door PMG in een bijlage bij Elsevier op 27 augustus 2016”

René Oosterhoff
Directeur Syntri ERP

info@syntri.nl
06 – 55 19 56 93

Weten hoe wij de vertaalslag voor
jouw bedrijf kunnen maken?

Bij Syntri ERP werken nuchtere, enthousiaste en doelgerichte ontwikkelaars die de doorvertaling kunnen maken van jouw behoefte naar slimme oplossingen. Zodat jij je kunt richten op jouw organisatie en doelen. Nieuwsgierig geworden? Onze vertalers helpen je graag!