Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Syntri ERP initiator van geslaagd Smart Industry Seminar

Op 29 november jl. stond De Nieuwe Kolk in Assen in het teken van het Smart Industry Seminar. Het seminar is georganiseerd door YP Your Partner, Syntri ERP en IJssel Technologie. Ruim 60 ondernemers uit de maakindustrie in Noord-Nederland kregen tijdens een interactief programma unieke inzichten in deze nieuwe industriële revolutie. ‘Smart Industry is niet alleen de wereld van sensoren, big data en predictive maintenance, maar ook elkaars krachten vinden en benutten, verbinding is hier het sleutelwoord.’

“We hebben bewust gekozen voor een opbouw in het programma”, geeft René Oosterhoff van Syntri ERP en initiator van het seminar aan. “Professor Hans Wortmann van RUG nam de zaal mee van het verleden, via het heden naar de toekomst. Theun Prins van YP Your Partner liet de zaal vervolgens kennismaken met de revolutionaire Hololens. Paulus Flokstra (VDH Products) en Martin Blenkers (IJssel Technologie) lieten met hun praktijkcases zien dat Smart Industry zich om ons heen al volop aan het ontwikkelen is. Met de afsluitende workshop ‘Be part of Smart’ door Mark Hoogenboom gingen we allemaal in groepjes aan het werk. In een half uur moesten we elkaar leren kennen én een smart product bedenken. Bijzonder leerzaam en het raakt de kern van Smart Industry: zoek elkaar op en benut elkaars krachten!”

Video-impressie van het Smart Industry Seminar Noord-Nederland

Smart workshops in 2017

De reacties na afloop van het seminar zijn louter positief. Bedrijven waarderen het enorm dat ‘een stel ondernemers’ dit initiatief heeft genomen. Maar ook werd herhaaldelijk de vraag gesteld van ‘hoe gaan we verder? “Inmiddels zijn we bezig om enkele workshops uit te werken, deze worden in het voorjaar van 2017 gegeven. We kijken daarbij naar alle facetten van Smart Industry. Niet alleen naar big data, sensortechnologie of ERP, maar ook naar subsidies, de juridische aspecten en human resources. Daarnaast leeft de gedachte – gevoed door de vraag en het enthousiasme – om in 2017 een nieuwe editie van het Smart Industry Seminar te gaan organiseren!”

Kijk voor een (foto)verslag en/of aanmelding van de workshops op: www.smartindustryseminar.nl

Weten hoe wij de vertaalslag voor
jouw bedrijf kunnen maken?

Bij Syntri ERP werken nuchtere, enthousiaste en doelgerichte ontwikkelaars die de doorvertaling kunnen maken van jouw behoefte naar slimme oplossingen. Zodat jij je kunt richten op jouw organisatie en doelen. Nieuwsgierig geworden? Onze vertalers helpen je graag!