Galvaniseerbedrijf De Vries uit Vaassen kiest voor Syntri ERP

‘Syntri voelt als een customized ERP’

Galvaniseerbedrijf De Vries vergeleek meerdere aanbieders van ERP. De modulaire opzet van Syntri gaf de doorslag. Directeur en eigenaar Robin de Vries: ‘Syntri vouwt zich om ons bedrijf, wij hoeven onze processen niet aan te passen om het ERP te laten werken.’

Het familiebedrijf in Vaassen bedient meer dan 200 actieve klanten – nu nog met een “boekhoudprogramma-deluxe”, zoals De Vries gekscherend zegt. ‘Dit was eerdere jaren nog wel toereikend. We schoten een order in en factureerden. Maar met Syntri krijgen we betere zoekfuncties, meer aansturing van, en inzicht in de complexere processen én in de kosten en baten.’

In zijn zoektocht naar geschikte software stuitte De Vries op twee mogelijke aanbieders. Bij een collega-galvaniseerbedrijf kon hij meekijken hoe zij met Syntri werkten. ‘Ik zag heel duidelijk hoe het modulair was opgebouwd, met vrij op te bouwen workflows. In vergelijking met het andere ERP dat ik op het oog had, voelde het meer customized en minder in beton gegoten. Toch is het een modulair en dus betaalbaarder systeem.’

Ook wilde de eigenaar koste wat het kost voorkomen dat het bedrijf de processen aan zou moeten passen om met het ERP te kunnen werken. ‘Andere systemen waren alleen met workarounds te integreren. En dat lijkt me niet de bedoeling.’

Het bedrijf is bijna aan het einde van de implementatiefase. Nog twee maanden en dan gaat Syntri live, verwacht De Vries. De samenwerking bevalt hem goed. ‘Syntri ERP regisseert het traject goed. Vaak wordt er in projecten veel geroepen, maar is er weinig opvolging. Dat is nu wel anders. Er is vooraf een heldere planning opgesteld met richtlijnen en deadlines.’ Best fijn, want: ‘Het veranderen van ERP is best ingrijpend, maar door de goede samenwerking blijven we ontspannen.’