Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Een kijkje in de toekomst van de maakindustrie

Wat zijn de meest actuele ontwikkelingen in de smart industry? Dat ontdekten Syntri ERP en een vijftiental relaties op 9 oktober jl. bij gastheer IJssel Technologie op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Anne Boersma, adjunct-directeur van C. de Wolff Konstruktiebedrijf, was een van de genodigden.

Over BIC

‘Brainport Industries Campus is, naar eigen zeggen, “hét gezicht van de hightech maakindustrie”. Innovatieve en succesvolle bedrijven en opleidingsinstituten werken samen aan de volgende generatie maakbedrijven. Begin oktober was de formele opening door de Koning. Een week later stonden wij er. IJssel Technologie verzorgde enkele lezingen.’

Fieldlabs

‘De schaalgrootte van het geheel is me het meest bijgebleven, de eindeloze mogelijkheden die ontstaan wanneer aansturing van industriële processen nóg intelligenter wordt. Zo hebben we een voorproefje gekregen van robots die door middel van Artificiële Intelligentie met elkaar communiceren en hun werking optimaliseren. Ik verwacht dat binnen 10 jaar veel van wat we bij BIC hebben gezien, gemeengoed is.’

Workflows

‘Syntri ERP verdiept zich natuurlijk in dit soort technologie, het digitaliseren van processen en het maken van geautomatiseerde workflows. Dat ze ons ook mee laten kijken in hun wereld kan ik erg waarderen. Het maakt je bewuster: we hebben zo ontzettend veel data in ons bedrijf, maar een groot deel daarvan zit op dit moment nog in de hoofden van mensen.’

Samenwerking

‘BIC zet groot in op samenwerking tussen leveranciers, ondernemers en studenten. Zij bundelen kennis en kunde. Toen wij de formele rondleiding achter de rug hadden, kwamen we in de groep ook tot mooie inzichten. Als collega’s in de maakindustrie durfden we onze visie en uitdagingen met elkaar te delen. Ook dat is de winst van dit bezoek.’

Aanrader?

‘Een bezoek aan de BIC is zeer inspirerend. Het opent je ogen voor meer mogelijkheden. Ik ben benieuwd welke prototypes en ideeën die we nu hebben gezien, over vijf jaar ook daadwerkelijk in bedrijf zijn.’

Syntri ERP nodigt regelmatig relaties uit om kennis te delen tijdens een Synposium of fieldtrip. Op de hoogte blijven van toekomstige Synposia en kennissessies? Stuur ons je naam en e-mailadres (r.oosterhoff@syntri.nl), dan zetten we je op de lijst.   

Weten hoe wij de vertaalslag voor
jouw bedrijf kunnen maken?

Bij Syntri ERP werken nuchtere, enthousiaste en doelgerichte ontwikkelaars die de doorvertaling kunnen maken van jouw behoefte naar slimme oplossingen. Zodat jij je kunt richten op jouw organisatie en doelen. Nieuwsgierig geworden? Onze vertalers helpen je graag!