Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Syntri en servicecontracten

ERP en service contracten, een voor veel klanten steeds belangrijk wordende combinatie. Op geleverde producten moet jaarlijks onderhoud geleverd worden. Of gerede producten moeten op locatie gemonteerd of geassembleerd worden. Hoe gaat Syntri daar mee om?  

Syntri kent de mogelijkheid een voor de klant gemaakt product met eigen serienummer te registeren. Als op dit product periodiek onderhoud gepleegd moet worden is het mogelijk daarvoor een abonnement aan te maken. In dat abonnement kun je aangeven wanneer of hoe vaak er wat moet gebeuren. Met behulp van een template is het mogelijk een type onderhoud aan te geven, bijvoorbeeld grote of kleine beurt. Op basis daarvan kan Syntri ook automatisch abonnementsfacturen genereren. 

Ruim voor het moment dat het geplande onderhoud uitgevoerd moet worden zet Syntri een regel met te plannen onderhoud klaar in een overzicht met in te plannen onderhoud. Op het moment dat deze regel daadwerkelijk wordt ingepland maakt Syntri een serviceorder aan. Die verschijnt dan tezamen met andere in te plannen serviceorders in de serviceagenda. Daar zijn de verschillende serviceorders toe te wijzen aan monteurs of busjes. 

De monteurs die het werk op locatie doen hebben de beschikking over de Syntri Service App. Daarin zien ze wat ze waar en wanneer moeten doen. In de app kunnen ze achteraf aangeven wat ze hebben gedaan, hoelang ze er mee bezig zijn geweest, hoeveel kilometer ze hebben gereden en welk materiaal ze mogelijk extra hebben gebruikt. Als het werk is uitgevoerd kunnen ze ook de klant een handtekening vragen voor akkoord. De klant zet deze dan direct in de app. Als er tijdens het werk behoefte is aan het visueel vastleggen van het werk, bij schades of bij een afwijkend of juist mooi eindresultaat, dan kan de monteur met de app een foto maken. Deze wordt dan in Syntri direct als bijlage bij de serviceorder opgeslagen. Als het werk akkoord is bevonden door de klant kan Syntri ook automatisch een factuur aanmaken voor eventueel extra uitgevoerd werk. Wel of niet factureren hangt vanzelfsprekend samen met de inhoud van het abonnement.

Op een soortgelijke maar dan zonder abonnementen kan de functionaliteit, inclusief app, ook worden gebruikt voor monteurs die op locatie producten monteren. Denk aan een kastenbouwer. Alles is in de fabriek voorbereid maar op locatie moet het in elkaar worden gezet. De serviceorders worden in de agenda ingepland en de monteurs weten waar ze naar toe moeten rijden en wat ze moeten doen. En ze noteren in de app achteraf wat ze gedaan hebben. 

Lange tijd was het werken op locatie iets waar logistieke ERP software in het algemeen wat minder de nadruk op legde. Die nadruk lag veel meer op de interne processen. Met onze servicefunctionaliteit zijn ook de onderhoudsprocessen op locatie efficiënter en beter onder controle. Juist om monteurs te ondersteunen en meer inzicht te geven zodat er minder fout gaat.Hebt u een montageploeg en stuurt u deze nog mondeling aan of met bonnetjes? Overweegt u een volgende stap naar betere beheersing van de processen buiten de deur? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee. We zijn bereikbaar op 0528-820050 of info@syntri.nl

Weten hoe wij de vertaalslag voor
jouw bedrijf kunnen maken?

Bij Syntri ERP werken nuchtere, enthousiaste en doelgerichte ontwikkelaars die de doorvertaling kunnen maken van jouw behoefte naar slimme oplossingen. Zodat jij je kunt richten op jouw organisatie en doelen. Nieuwsgierig geworden? Onze vertalers helpen je graag!