Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Laserworx maakt stap vooruit met smart ingerichte productie

Laserworx (Leek) is een modern lasersnijbedrijf dat producten snijdt, kant, zet en bewerkt in opdracht van klanten. Voor dat alles staat een modern machinepark ter beschikking.

Directeur en eigenaar Wim Oostra  is trots op wat hij in de paar jaar sinds de start van zijn bedrijf al heeft bereikt. Maar het is niet genoeg, het moet sneller en dus “smarter”! Het nieuwe machine park is mooi maar moet efficiënt worden aangestuurd en gebruikt. Net als de organisatie. Daarom heeft hij met ERP leverancier Syntri ERP, machine(software)leverancier Bystronic en webportal ontwikkelaar Smartpart een plan bedacht om zowel organisatie als productie smart in te richten.
“Het plan begint bij de klant”, aldus Oostra. “Deze laadt zijn tekening in het webportal in en geeft zijn wensen aan. Het webportal zet de tekening om in artikelen en bepaalt welk materiaal nodig is in welke vorm en dikte. En welke extra (na)bewerkingen nodig zijn. Dat gaat allemaal automatisch. De klant sluit zijn proces af met het aanvragen van een offerte. Op basis daarvan stuurt het webportal data naar het ERP pakket Syntri en naar het softwareprogramma van Bystronic.”
Vervolgens vertelt Oostra dat Syntri deze  gegevens automatisch inleest en van de tekening een afbeelding en calculatie maakt. Deze zijn beide benodigd voor de offerte. Uiteindelijk voegt de workflow van Syntri aan de calculatie prijzen toe, maakt het de definitieve offerte en stuurt deze naar de klant.

Oostra vervolgt: “Nadat de klant ons heeft aangegeven dat hij akkoord is maakt de workflow van Syntri van de offerte  een order en een orderbevestiging die het automatisch naar de klant stuurt. De order gaat ter controle nog even langs de werkvoorbereiding. Als de werkvoorbereiding akkoord is stuurt Syntri de order door naar het softwareprogramma van Bystronic. Dit programma maakt de complete nesting, rekening houdend met andere orders. Tevens maakt het van elk onderdeel automatisch een etiket met daarop een barcode, artikel en geeft het een overzicht van (na)bewerkingen.”

De lasermachine van Laserworx kan automatisch plaatmateriaal laden en ontladen. Het plaatmateriaal waar uit gesneden wordt, wordt aan de hand van de planning in de machine door een medewerker op volgorde in de automatische inlaat gelegd. Zo kan de machine uren en nachten in het vooruit doorwerken.
“Na gedane zaken geeft de machine de productieresultaten, -tijden en -hoeveelheden weer terug aan Syntri voor de nacalculatie,” aldus Wim Oostra. “De producten gaan door naar de volgende bewerking, doorgaans eerst het ontbramen.”

Na het gereed melden van de productie zet de workflow van Syntri het proces door naar de expeditie. Daar maakt Syntri de pakbon. En als beloning voor al het harde werk maakt de workflow  voor Laserworx de factuur en verzendt het de factuur per e-mail naar de klant!

Weten hoe wij de vertaalslag voor
jouw bedrijf kunnen maken?

Bij Syntri ERP werken nuchtere, enthousiaste en doelgerichte ontwikkelaars die de doorvertaling kunnen maken van jouw behoefte naar slimme oplossingen. Zodat jij je kunt richten op jouw organisatie en doelen. Nieuwsgierig geworden? Onze vertalers helpen je graag!