Vragen? Bel: 0528 82 00 50

Flexibele engineering bij complexe producten?

Engineering/ Productie

Als ondernemer loop je vaak met vragen die zonder hulpmiddelen maar moeilijk zijn op te lossen.

Herken je deze situaties?

  1. Je klant komt te pas en te onpas met nieuwe eisen en wensen, maar het product is al uitgetekend, uitgewerkt en gepland. Hoe los je dit op?
  2. Geen enkel product is gelijk. Elk product heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Hoe ga je hiermee om?
  3. Je project is groot en omvat veel verschillende installaties. Van de meeste is nog niet bekend hoe ze er precies uitzien. De calculatie is op hoofdniveau gemaakt, echter is een gedegen uitwerking nog niet voor alle onderdelen mogelijk. Hoe plan je dit in?
  4. Je producten zijn complex. De aansturing ervan niet altijd. Bij sommige producten kunnen medewerkers zelfstandig beslissingen nemen en je stuurt ze niet op het laagste bewerkingsniveau aan. Hoe leg je dit vast?

Syntri heeft een aantal mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen. Het ERP-hart van de software is flexibel. Het dwingt je niet om vroegtijdig beslissingen vast te leggen zonder dat je hierop terug kunt komen. Je maakt deze beslissingen op maat. Per product biedt Syntri je de mogelijkheid om andere keuzes te maken.

stuklijst

1.       Eisen en wensen tot op het laatste moment

Met Syntri kun je tot op het laatste moment wijzigingen in producten doorvoeren. Zelfs na de werkvoorbereiding en tijdens de productie. Materialen, bewerkingen en halffabricaten waar nog niet aan gewerkt is, mag je naar eigen inzicht aanpassen. Syntri zorgt hierbij voor de administratieve handelingen zoals het zorgen voor voldoende voorraad en capaciteit (in de productieplanning). Het annuleren van een productieorder en het aanmaken van een nieuwe (zoals bij veel ERP pakketten wordt vereist) is in Syntri dus helemaal niet nodig.

2.       Configureerbaar

Syntri’s stuklijstmodule is zeer flexibel. Je kunt tot op elk gewenst niveau je product configureren en wijzigingen aanbrengen. Door het principe van concept stuklijsten, gebruik je dezelfde halffabricaten in meerdere eindproducten. Samen met onze partner Elfsquad biedt Syntri ook je dealers en/of eindklanten de mogelijkheid om configuraties samen te stellen.

Een configuratie leidt tot een offerte met een samengestelde stuklijst die je met één druk op de knop promoveert tot order. Omdat Syntri werkt met verschillende typen stuklijsten (concept, offerte en product), kun je voor elk moment de juiste detaillering kiezen. Ook blijven op deze manier de resultaten altijd inzichtelijk.

3.       Projectaansturing

Naast orders kent Syntri ook projecten. Een project biedt de mogelijkheid om grote opdrachten te plannen. Je voegt projectregels toe. Elke regel kan een product of zelfs een complete installatie bevatten. Van elke regel kan de mate van uitwerking verschillen. De één is bijvoorbeeld volledig uitgewerkt en kan door naar de productie. Voor een volgende regel moet engineering aan het werk.

Je combineert diverse regels op een voorraadorder. Deze order reserveert de producten specifiek voor het gekoppelde project. In het project zie je een volledig statusoverzicht van alle regels: hoeveel zijn er in productie? Hoeveel zijn er op voorraad? En welke regels zijn al geleverd?

4.       Dynamisch

De stuklijstopbouw en logistieke aansturing zijn sterk met elkaar verbonden. Materialen in de stuklijst leiden tot voorraadbehoeftes en bewerkingen tot geplande productieorders. De mate van detaillering in de stuklijst heeft daarom direct invloed op de mate van aansturing op de werkvloer. Zo kun je bijvoorbeeld een volledige machine met één bewerking gereed melden of ervoor kiezen om elke handeling apart aan te sturen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een tussenoplossing. Dit principe geeft je grote vrijheid om per product te bepalen hoe de aansturing eruit moet zien.